Долна пасмина продажна! Вадят от девет кладенеца вода, за да слугуват на чужди господари

Любима тема на една клика продажници в навечерието на 2 юни е как Ботев бил убит от свои. Не, не може да са го убили турците, те са имали тук само “ представители „, както казва Ц. Цветанов. Нашите, нашите са, ей, предатели сме ние, тюхкат се тюфлеците и се блъскат от мъка в главата.

Вадят от девет кладенеца вода, за да докажат не друго, а да изфабрикуват индулгенция за слугуването на чужди господари, да измият нечистата съвест на чужди агенти и подлоги.

Те, които ги е страх да пръднат пред чужденеца, да не би да се обиди нещо, с охота му разправят вица за българския казан в ада. Голям смях пада. Подтекстът е към нас – всички сме предатели, я виж, Ботев сме убили, Левски не сме спасили, ние не сме виновни, какво пък толкова сме сторили, и ние деца имаме, не бива да ни кълнете и псувате. Ние сме едни от Вас и Вие сте същите като нас.

Какво като служим и донасяме на чужда държава срещу България ? Хора сме, все пак, българи сме, нали?

Долна пасмина продажна! Как, нищожества жалки, вместо да ни заливате с целенасочени фантасмагории, не се взряхте във величието на Ботев, не прочетохте на децата си “ На прощаване „, не им разказахте историята на Венета, не протестирахте срещу премахването на поета от учебниците. Важно е не кой го е убил, нещастници, важно е кой е Ботев и какво бихме били без него.

А на предателите не трябва да им се размине!

Васил Василев, Фейсбук

*Заглавието е на Bultimes.bg