Доналд Тръмп: 35% данък за всяка фирма, която изнесе производството си в чужбина

Новият президент на САЩ Доналд Тръмп се закани на американския бизнес чрез официалната си страница в социалната мрежа Туитър.

Доналд Тръмп се зарече, че всяка фирма, която изнесе производството си извън САЩ и след това реши да продава продукцията си в Америка, ще бъде обложена с 35% данък.

„Ще се намалят данъците и регулациите за бизнеса в САЩ, но всеки бизнес, който напусне страната ни, за да се нанесе в друга страна, уволни служителите си, изгради нови фабрики и заводи навън и си мисли, че ще продава продукцията си обратно в САЩ без възмездие или последствие, то той твърде много греши! За тези компании ще има 35% данък, който ще постави сериозна бариера пред компаниите, които искат да продават продуктите си, колите си, като минат обратно границата. Този данък ще задържи финансите на територията на САЩ. Тези компании са в състояние да се преместят между всички 50 щата, без да бъдат облагани с данък или тарифи. Моля, чувствайте се предупредени, преди да направите тази твърде скъпа грешка. САЩ са отворени за бизнес.“

Това написа Доналд Тръмп в социалната мрежа Туитър.