Доналд Тръмп пожела щастие и процъфтяване на руския народ

Какво ще се случи, ако Доналд Тръмп стане президент?

В събота вечерта по време на телефонния разговор между президентите на САЩ и Русия – Доналд Тръмп и Владимир Путин са се договорили по редица въпроси свързани със сътрудничеството на двете страни при равноправна и взаимноизгодна основа, се казва в прессъобщение от Кремъл, съобщава ТАСС, цитирана от „Фокус“.

„Подчертана беше важността от възстановяването на взаимноизгодни търговско-икономически връзки между бизнес кръговете в двете страни, което би могло допълнително да стимулира прогресивното и стабилно развитие на двустранните отношения“, се посочва още в прессъобщението от Кремъл.

Освен това двамата президенти са обсъдили и борбата срещу тероризма и изобщо ситуацията в Близкия Изток. Те са застанали зад обединяването на усилията в борбата срещу тероризма и координация на действията за побеждаването на „Ислямска държава“.

Новоизбраният американски президент Доналд Тръмп заяви пред руския си колега, че народът на САЩ се отнася със симпатия и уважение към Русия и руснаците.

„Доналд Тръмп поиска да бъдат предадени пожелания за щастие и процъфтяване на руския народ, отбелязвайки, че народът на САЩ със симпатия се отнася към Русия и нейните граждани“, гласи текстът от прессъобщението от Москва.

От своя страна руският президент Владимир Путин подчерта, че Русия е подкрепяла САЩ повече от две столетия, била е неин съюзник в две световни войни и гледа на нея, като на най-важния партньор в борбата с международния тероризъм.