Дончев: Няма да допуснем гражданска война, дори и да имаме шанс да я спечелим

Няма да допуснем гражданска война, дори и да имаме шанс да я спечелим.

Това заяви Томислав Дончев на брифинг на ГЕРБ.

„Сблъсъкът по улиците няма нищо общо с политика – това не е политика. Даже и спорт не е. Няма да допуснем гражданска война, дори и да имаме шанс да я спечелим“, заяви Томислав Дончев.

ГЕРБ смята, че отговорността за случилото се снощи при протестите в София е на президента Румен Радев, това заяви от своя страна Тома Биков.

„Вчера над 7000 души от цялата страна дойдоха, за да изразят своята категорична подкрепа към правителството. Тези хора протестираха срещу това да бъдат обиждани, квалифицирани с епитети, които нито подхождат на тяхната емоционалност, нито на профила им. Те изразиха своята подкрепа културно, мирно, без да провокират и обиждат“, каза Цветомир Паунов.

„След приключването на мероприятието хората, които бяха пред Министерския съвет си тръгнаха мирно и спокойно. Другата група по най-брутален и безцеремонен начин се опита да разбие полицейския кордон. Всичко това беше изключително добре организирано и режисирано от платени провокатори, които имат и своята подкрепа далеч от пределите на нашата страна в една много топла държава. Те бяха мотивирани от всички тези олигарси, които в момента са основните сценаристи и режисьори на бледия техен актьор – президентът Радев“, каза Паунов.

Той показа снимки на хора, които са се пръснали из София и са чупели автобуси и са нападали шофьори.

Източник: Dnes.bg