Дончев: В ГЕРБ има само един отбор – отборът на Борисов, и затова сме силни

„Всяка сензация има ефект, но предвид факта, че следваме сурови и тежки стандарти за поемане на отговорност, ефектът може и да е със знак плюс.“

Това коментира вицепремиерът Томислав Дончев по повод оставката на Цветан Цветанов след скандала с апартаментите на властта.

Той говори пред журналисти след участието си във форум за еврофондовете, предава Новини.бг.

„Ние, освен да вършим резултатна работа, всеки ден трябва да се борим за доверието на хората, когато то – дали е разклатено или има малка пукнатина в него, ние трябва да вземем необходимите мерки да се възстанови“, коментира още вицепремиерът и допълни, че затова понякога се налага да се правят жертви, включително и трудни, скъпи и болезнени.

„Няма разделение в ГЕРБ, няма и различни отбори, в ГЕРБ има само един отбор – отборът на Борисов, и затова сме силни. В този отбор, разбира се, има и маратонки за дълго бягане, има и обувки с високи токчета, имаме и, ако е необходимо, и подковани ботуши, има всичко в отбора, но сме един отбор“, заяви още Дончев.

Той определи коментарите за разделение – за групи, подгрупи, като спекулации. В отговор на въпрос дали атаката към ГЕРБ може да идва от хора, които преди са били близки до партията, Дончев направи уговорката, че не познава добре „всичко, което е „зад кадър“, но каза, че една атака винаги има и цели, и организатори, винаги има и ефект, но допълни, че това не е основната тема.

„Всеки подобен трус в предизборна ситуация предизвиква вибрации, сензации, въпросът е да се излезе по най-достойния начин от ситуацията, което, мисля, че се случи“, каза още вицепремиерът.

На въпрос дали и председателят на КПКОНПИ Пламен Георгиев трябва да подаде оставка, вицепремиерът каза, че всеки подобен случай има два компонента – законно и морално, и изтъкна, че за това кое е законно, се произнасят компетентните органи, а кое е морално е въпрос и на лична преценка. „Този въпрос е изключително чувствителен и силен за хората, които са в политиката“, каза Дончев.

Източник: Епицентър.бг