Дончева: При този главен прокурор няма да излязат офшорни сметки

Лидерите на „Движение 21“ Татяна Дончева и на ДСБ Атанас Атанасов заявиха пред БНР,

че нищо няма да последва като резултат от искането на главния прокурор Сотир Цацаров до ДАНС да осветли офшорните сметки на хората във властта.

Според Дончева обвинител №1 се е подразнил от инициативата на президента половин година преди края на мандата му да инициира консултации, с които да напомня, че изтича.

„Прозира и дрънкане на оръжия на главния прокурор спрямо различни политици. При този главен прокурор няма да излязат такива офшорни сметки“, каза тя.

Атанас Атанасов потвърди тезата си, че Сотир Цацаров е превърнал прокуратурата в придатък на изпълнителната власт.

„Не може всяка сряда сутрин главният прокурор да ходи в кабинета на министър-председателя, нали има разделение на властите“, каза лидерът на ДСБ.

Атанасов посочи, че офшорните зони са зад граница, а ДАНС работи на територията на България и не е нейна работа да се занимава с тях. Финансовото разузнаване пък се занимава с финансовите преводи – главно от България навън.

„Щом задачата е възложена само на ДАНС, нищо няма да произтече. Военното разузнаване и МВнР трябва да работят по тази тема. Единствено някакъв компромат може да излезе преди изборите“, посочи лидерът на ДСБ.

Източник: Фрог нюз