Доц. Валентин Вацев: Всеки може да се коалира с всеки, дори БСП с ГЕРБ

”Коалицията, която може да победи в парламентарните избори, на този етап не изглежда никак – всеки може да се коалира с всеки, дори БСП с ГЕРБ”.

Това заяви пред БНР политическият анализатор доц. Валентин Вацев.

„В България не съществуват морални, политически и идеологически мнозинства“, допълни той.

„Съществува съгласие, че партията на Бойко Борисов трябва да бъде махната от власт, но това съгласие няма конструктивен характер, то е негативно“, категоричен бе специалистът.

„То не се основава на нищо, което може да се разгърне в бъдещето. На този етап нито една политическа конструкция от предварителен характер не изглежда жизнеспособна“, изрази своите опасения Вацев.

„След протестите управляващата партия ГЕРБ разполага само с цифрово мнозинство, което е крайно недостатъчно за каквато и да било победа на предстоящите избори“, смята още доцентът.

Доц. Вацев определи като вероятна хипотезата, че бившият министър в правителство на Бойко Борисов и пратеник на ООН за Близкия изток – Николай Младенов може да бъде следващият премиер на България.

„Никога не сме имали така директно спуснат от САЩ министър-председател, както би бил той“, категоричен бе Валентин Вацев.

Източник: Фрог нюз