ДПС: Предсрочни избори не са нито възможни, нито полезни

Предсрочни избори не са възможни, не биха били и полезни.

Ние сме изразили нашето негативно отношение към тази коалиция, но в интерес на гражданите и на страната е след тази криза е правителството да завърши мандата си и след това да се проведат редовни избори“, съобщава OFFnews.

Това заяви депутатът от ДПС Йордан Цонев по Нова тв. Той бе категоричен, че няма как Движението и ГЕРБ да управляват заедно. Останах с впечатление, че вицепремиерът разбра анонса на ДПС като „да плеснем с ръце и да се прегърнем. Искам да успокоя всички участници на политическата сцена, че ние не предлагаме това, каза депутатът след участието на Томислав Дончев по Нова тв.

Цонев припомни, че тезата на ДПС за програмно, ускорено развитие на страната движението защитава поне от три години насам. „Развивали сме в парламента тази наша теза за програмно, догонващо развитие. ДПС не предлага да плеснем с ръце и да се прегърнем, нито всички да бъдем в управлението. Нашето предложение да има една програма с ускорено икономическо развитие с два или три приоритета, каза народният представител. Той даде за пример обединението на всички политически сили, дори и на БСП, преди години за членството ни в ЕС и НАТО.

В момента, по думите му, сред тези приоритети за ускорено развитие на страната трябва да бъде демографският проблем, образованието, зелената икономика, високите технологии.