ДПС след срещата с Доган: Започваме подготовка за влизане в управлението на държавата

ДПС започва подготовка за влизане в управлението на държавата.

Това обяви лидерът на движението Мустафа Карадайъ след близо 5-часово заседание на ръководството и депутатите на ДПС заедно с почетния председател Ахмед Доган в Сараите в Бояна.

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ излезе пред Сараите и обясни какво говориха вътре депутатите и тясното ръководство на движението заедно с почетния председател на партията Ахмед Доган.

„Последните два месеца наблюдаваме, че властимащите непрекъснато генерират скандали, различни видове скандали, дори можем да говорим за конфликти, не само за скандали. Предстои ни семинар на 5 март за отворено управление, важна тема за нас и не само за нас. От тази гледна точка можете да го приемете дори като подготовка за управление на страната от наша страна“, обяви Карадайъ.

Попитан дали и кога ще поискат предсрочни избори, от ДПС с усмивка отвърнаха: „Такова нещо все още не сме казали. Ние работим и даваме своя принос за стабилност на държавата. Някои хора се опитват да го разбират като стабилност на властта. Стабилността на властта е част от стабилността на държавата, но тези две неща не са еднозначно равни“.

От думите на Карадайъ се разбра, че една след като компетентните органи се произнесат за сделката за ЧЕЗ, това ще направят и от ДПС. Не взе и конкретно отношение по темата с оставката на министъра на енергетиката Теменужка Петкова.

На влизане към заседанието обаче Хамид Хамид коментира лаконично, че Гинка Върбакова не е надежден инвеститор и че управлението се клати по други причини.

Източник: Дарик Нюз