Държавата е фикция, държавните институции и органи – параван, народът – плява. Отвън едно, а вътре – тиня. Политическа, олигархична тиня!

Българският парламент се превърна в снимачна площадка на ниско- бюджетни сериали.

В този момент приключиха снимките на трети сезон „Агент Буда – Презареждане“ и много скоро ще го очакваме направо в домовете си.

От тайно и явно, нелогично увеличение на цените на всичко, до голямата вероятност някой да ви разстреля и това да няма никакво значение за демокрацията!

Така функционира мафията! Държавата е фикция, държавните институции и органи – параван, народът – плява. Отвън едно, а вътре – тиня. Политическа, олигархична тиня!

Остава ни да чакаме знака, обещан от памперс „Марешки“, който знак ще ни покаже „точния момент“ ,в който е назрял неразбираемия за простия мозък миг на спасение. Марешки ще ни го даде, а дотогава ще държи на власт мафията и ще бъде част от нея. Пародийни недоразумения, подобни на „патриотичните“ подобни, които имат всичко друго, но не и лично достойнство. Така живеем ние и в такава среда умираме! И вероятно сме го заслужили с нещо.

От другата страна са трио „“Спешен случай – Нинова, Доган, Радев, характерен с изисканото, претенциозно, но слугинско поведение в посока на общото / разбирайте лично/ политическо благо. Да, благото е общо и, доверете ми се, всички се стремят да запазят статуквото на всяка цена, но да извлекат лични политически ползи. Ако не беше така, БСП и президентът щяха да се обявят „против“ Конвенцията, а не само да създават усещане в оглупелите си слушатели за „против“. Ако си наистина „против“ гласуваш против или обявяваш ясно, че си „против“. Но, не смеят! Затова президентът призова за „обсъждане и отлагане“, а БСП – за референдум.

Народът да каже – не те! Защото от Брюксел дърпат уши.

На фона на всичко казано дотук изплува картината, в която Добрев от ГЕРБ и Йончева от БСП се замерват със стотици „законно придобити“ милиони. Оказа се, че и за двамата 82 милиона не са особено големи пари, когато народът живее с 400 лева на месец. И двамата работят здраво с офшорки…, но всичко е законно. А те – праведници. Виновни сме ние, че сме мързеливи и неинициативни.

Разпад. Тотален разпад на държавността. Никой от тези не е говорител на истината и никой няма право на нея. Йончева и Добрев ще ни покажели!? Не желая „законни милионери-политици“ да ми показват каквато и да била истина. Идва времето за нашата истина, макар много да не го усещат и тя има право да просъществува точно колкото тяхната…

Николай Марков, Фейсбук