Държавата се срутва пред очите ни, а демокрацията е в кома и на командно дишане

ДЕМОКРАЦИЯТА Е В КОМА

Държавата се срутва пред очите ни, а демокрацията стана като Йети – всички са чували за нея, но пък никой не я е виждал реално и на практика се е превърнала не в принцип на държавата, а в легенда, в която вярват наивните деца.

Демократичните инструменти отдавна не работят и това е видно от всички. Защото няма и разделение на властите, а разделение на порциите. И никой от управляващите не се интересува дали ще сме правова и демократична държава, защото знаят, че това са мантри, които в България работят само за заблуда на местното население.

Принципно и на хартия, България е парламентарна република. Където би трябвало Народното събрание да е най-върховният орган. Да, ама не! Премиеринът, който е избран от Народното събрание, от десетилетие не се съобразява с депутатите, защото той си ги е избрал да са му удобни. Е, не всички, но мнозинството, което му трябва. Той ги командва с смс-и и по телефона и дори не му минава през вакуума между ушите, че е длъжен да се отчита и съобразява с волята на народните представители.
Борисов на практика отрича парламентарната република, която той не без нашето мълчаливо съгласие превърна в мутромонархия, където само един човек има правото на мнение и решение – Той! Останалите са само миманс на фона на грандиозните му успехи, речи, фотки и т.н.

Демокрацията още от момента на раждането си в България, беше болнава, а в момента е в кома и на командно дишане. И дори протестиращите нямаме много големи надежди за оцеляването й, ако държавата не се ремонтира основно, а виновниците за комата да бъдат елиминирани.

Когато силата на думите и на народа няма въздействие, идва редът на сопите. Това е историческа истина, доказана през вековете. Нашите думи вече се изчерпват….

Адв. Елена Гунчева, Фейсбук

ДЕМОКРАЦИЯТА Е В КОМАДържавата се срутва пред очите ни, а демокрацията стана като Йети – всички са чували за нея, но…

Публикувахте от Елена Гунчева в Четвъртък, 13 август 2020 г.

<