Държавата смуче и парите ни за погребения

Финансовият министър Владислав Горанов онзи ден ни „обясни” от малкия екран защо държавата щяла да тегли нов заем от 1,2 млрд. евро. Ами, виждате ли, за да върнела част от старите заеми и за някои други разходи. Между които, забележете, да напълни гаранционния фонд, с който да продължи изплащането на загубилите парите си при фалита на КТБ вложители.

Стоп! Ясно е, че всеки заем, взет от държавата, рано или късно трябва да се връща. Барабар с тлъстите лихви отгоре. И още: парите от него ще се изплащат десетилетия напред от нашите джобове, от заработеното от децата и внуците ни. Но нали при фалита на КТБ, чиито милиони нагло обраха шепа престъпници, управниците ни уверяваха, че сривът на банката ни най-малко нямало да засегне обикновения трудещ се българин. Държавата, майка – хранилница, щяла да се погрижи за това. Как, като не произвежда пари, не стана ясно.

Затова пък сега официално се разбра, че пак ние, хората с нулеви влогове или със скътани някакви си мизерни 1000 лв. за погребения в банките, ще опъваме и заради крадците на чуждите милиони. Казано иначе, ще плащаме като попове за чуждите грехове. Къде изчезнаха обещанията, че заради омразната КТБ и шайката около нея животът ни няма да се промени? Ако това не е цинизъм на високо държавно равнище, какво е тогава! Стига лъжи, пощадете българина!

Владимир Люцканов, Ретро.бг