Два златни, един сребърен и два бронзови медала за България във финалите на световната купа в Минск

Обобщение на състезанието във финалите на уредите

Страхотен се оказа вчерашният ден за българската художествена гимнастика!

Българският отбор се завръща от състезание в Беларус с пълен комплект медали – два златни, един сребърен и два бронзови медала!

Денят започна фантастично с финалите на обръч, където Неви игра отлично и отвя конкуренцията, спечелвайки златото на белоруска земя с фантастична оценка – 18.650т.

След нея остана рускинята Солдатова и бронзът тук спечели Катарина Галкина от Беларус с 18.200.

На топка Катрин Тасева се класира на 6-то място, а Невяна Владинова на седмо, след като и двете изпуснаха уред.

В съчетанието с 5 обръча ансамбълът на България буквално изригна и взриви залата! Игра без грешка, която заслужено има донесе оценката от 18.700 и златните медали!

Среброто спечели отборът на Беларус с оценка от 18.100, а бронзът спечелиха момичетата от Япония, които получиха оценка от 17.700 !

Във финала на бухалки Невяна спечели сребърния медал, след като изигра фантастични бухалки и получи оценка от 18.650, златото грабна представителката на Русия Юлия Бравикова с последното изпълнение и оценка от 19.000т., бронзовият медал отиде при представителката на домакините от Беларус Алина Гарнаско с оценка от 17.700.

Катрин Тасева се класира на пето място на бухалки , като получи 17.600, след като не си направи всички заложени трудности, но игра умно и вдъхновено!

На лента Невяна Владинова отново вдигна залата с огнената булерия и спечели бронзовия медал, като бе оценена със 17.250т. Златния медал тук спечели Юлия Бравикова от Русия с оценка 17.550, същата оценка имаше и представителката на домакините от Беларус Алина Харнаско, но рускинята грабна златото с по-високата си оценка за изпълнение. Катрин Тасева отново се класира на 5-то място след като допусна една неточност и бе оценена с 16.150т.

Във финала с три топки и две въжета ансамбълът на България спечели бронзовия медал, след като допусна една лека грешка. Златния медал спечели ансамбълът на домакините от Беларус с оценка от 18.500, Италии и България получиха еднакви оценки от по 18.350, но Италия бяха с по-висока оценка за изпълнение и заеха второто място.

Отличен ден за нашите момичета!

Момичетата на Весела Димитрова и Михаела Маевска в състав Симона Дянкова, Мадлен Радуканова, Елена Бинева, Теодора Александрова направиха страхотно състезание и играха финали като за Световно първенство!

Невяна Владинова беше истинска стихия днес, игра смело, умно и вдъхновено и успя да спечели пълен комплект медали! В нейната игра се вижда голяма напредък по отношение трудностите с тяло, както и все по-голяма увереност при всяко следващо стъпване на килима.

Катрин Тасева също заслужава поздравления за трите финала на Световна купа, две пети и едно шесто място, което е едно отлично и много достойно представяне. Тя не успя да си направи всички трудности днес, но игра много смело и умно!До Световното първенство в Пезаро на нашите момичета им предстои още една Световна купа в Казан още следващата седмица и разбира се много работа! Но всички са много вдъхновени от днешния състезателен ден и са уверени, че могат да постигнат много ако играят без грешка!

Отборът се прибира в понеделник сутринта в 9.45 с полет от Виена.

ОЩЕ ВЕДНЪЖ БРАВО, МОМИЧЕТА!ОБИЧАМЕ ВИ И СЕ ГОРДЕЕМ С ВАС!

Юлиана Кесарова, Българска федерация художествена гимнастика – Официална страница във Фейсбук