Двама депутати са със съмнителни проби

449 са заразени с коронавирус у нас. За 24 часа има новорегистрирани 37 лица. От тях в болница са настанени. Новата област е Видин.

Това каза проф. Венцислав Мутафчийски.

Той уточни, че има две съмнителни проби на депутати във ВМА, а всичски проби на народни представители в ”София мед” са отрицателни.

Относно новите случаи той допълни: „В София до 16 часа бяха 8 случая, след този час има още 12 случая. Общо 20 са за София. В Благоевград има три случая от Банско.

В Смолян има 4 случая. Във Варна са настанени двама мъже и дете на 9 години. В Добрич са приети двама, в Пловдив 1 жена, в Пазарджик една жена, в Монтана един мъж. Във Велико Търново една жена на79 г. и във Видин един мъж. Има нови болни изписани с отрицателни проби. Общият брой на излекуваните стават 25. Информацията беше, че има хора със симптоматика в Банско, които не са подавани. Не съм обвинил никого“, уточни той.

Относно сигналите, че не се обръща внимание на болни хора, ген. Мутафчийски заяви, че са препоръчали на РЗИ да бъдат по-активни. В Благоевград е направено пълно разследване по случая с починалите майка и дъщеря, каза той.

Тежка е тенденцията за заразяване на лекарите в световен мащаб.

Вирусите са микроби, които нападат живите клетки. Ако е влажно и хладно, така че повърхността не е изсъхнала, вирусът преживява доста дълго. На всяка повърхност да се гледа като на потенциално заразена, каза проф. Кантарджиев.

Домашните животни са абсолютно оневинени откъм пренасянето на този коронавирус, каза той във връзка със сигнал, че хора си изхвърлят домашните животни.

Източник: Фрог нюз