Движението на „жълтите жилетки“ вещае връщане към Европа на свободните нации на Дьо Гол

„Жълтите жилетки“ искат да излязат на евроизборите през 2019 г. със своя собствена листа.

Вероятно бунтът във Франция ще премине като „мексиканска вълна“ по Стария контитент и ще се превърне в своеобразна „европейска пролет“.

Това написа във „Фейсбук“ анализаторът Боян Чуков, съобщава Епицентър.бг

„На евроизборите другата година ще наблюдаваме сблъсък, който няма да бъде „ляво-дясно“. Той ще премине през всички партии, които са на терена. Сблъсъкът ще бъде между либерални глобалисти защитаващи статуквото (интересите на глобалния финансов капитал) и традиционалистите, които се борят за Европа на свободните и суверенни нации. Точно за такава Европа мечтаеше истинският европеец генерал Шарл дьо Гол“, предрича Боян Чуков.

Ето и пълния текст на експерта: 

Искания на „жълтите жилетки“ във Франция. 

1. Икономика и труд. Свикване на всенародно събрание за данъчна реформа. Законодателна забрана на данъци надхвърлящи 25% от имотното състояние на гражданина.

2. Незабавно повишаване с 40% на минималната заплата, пенсия и жизнения минимум.

3. Незабавно създаване на нови работни места в здравеопазването, образованието, обществения транспорт, правораздаването и т.н. за осигуряване на необходимото функциониране на всички инфраструктури.

4. Незабавно пристъпване към строителство на 5 милиона единици достъпни жилища с паралелно осигуряване на намаляване на наемите, ипотеките и създаване на работни места в сферата на строителството. Строги наказания за общини и областни администрации, които оставят бездомните под открито небе.

5. Намаляване на размера на банките и разбиване на банковите монополи. Защита на финансовия сектор от кризи. Забрана на банките с вложители да се занимават с борсови спекулации. Забрана да се „спасяват“ неликвидните банки с пари на данъкоплатците.

6. Анулиране на вътрешния дълг като фикция. Такъв дълг не съществува, той е изплатен многократно.

7. С народна подкрепа да се пренапише Конституцията в интерес на пълновластието на народа.

8. Забрана на лобирането и схемите за влияние. Забрана на лица с присъди да заемат изборни длъжности. Забрана да се заемат няколко изборни длъжности по съвместителство.

9. Frexit. Излизане от ЕС, връщане на политическия, финансовия и икономически суверенитет(такава бе волята на народа на референдума през 2005 г.). Възобновяването на оборота на собствена валута. Излизане от Лисабонския договор. Само една от мерките ще спести 50 милиарда евро годишно.

10. Прекратяване практиката на бягство от плащане на данъци. Връщане на 80 милиарда евро, които 40 големи компании дължат на държавата, която не бърза да ги прибере.

11. Незабавно прекратяване на по-нататъшната приватизация и връщане на държавата на вече приватизирано имущество: летища, ж.п. линии, магистрали и паркинги…

12. Незабавно прибиране от пътищата радарите и стоп-камерите. Те са безполезни за предотвратяване на пътни произшествия и са само завоалиран данък.

13. Национална образователна система – изключване на идеологията от образованието и критично преразглеждане на деструктивни и дискредитирани методики на обучение.

14. Сфера на правораздаване – увеличаване на бюджета четири пъти. Записване в законите на максимално разрешено време за чакане на правни процедури. Опростяване на съдебната система. Правосъдието да стане безплатно и общодостъпно.

15. Медии. Разбиване на медийния монопол, премахване на шуробаджанащината между медии и политици. Медиите да станат общодостъпни и да гарантират разнообразни мнения. Забрана на редакторска пропаганда. Прекратяване на субсидийте за медии- 2 милиарда годишно. Прекратяване на данъчните облекчения за журналисти.

Общо исканията са 25 точки. Ако се разгледат внимателно, се установява, че повечето са абсолютно социалистически и голистки.

„Жълтите жилетки“ издигат антикапиталистически лозунги. Налице са признаци за интернационализиране на протестите във Франция.

„Жълтите жилетки“ искат да излязат на евроизборите през 2019 г. със своя собствена листа.Вероятно бунтът във Франция ще премине като „мексиканска вълна“ по Стария контитент и ще се превърне в своеобразна „европейска пролет“.

На евроизборите другата година ще наблюдаваме сблъсък, който няма да бъде „ляво-дясно“. Той ще премине през всички партии, които са на терена.

Сблъсъкът ще бъде между либерални глобалисти защитаващи статуквото (интересите на глобалния финансов капитал) и традиционалистите, които се борят за Европа на свободните и суверенни нации.

Точно за такава Европа мечтаеше истинският европеец генерал Шарл дьо Гол.