Един от бандата на Килърите събирал пари да мъсти на разследващи!

Член на бандата на „Килърите” прави опити да събере крупна сума, за да отмъсти на замесени в разследването срещу извършителите на поръчкови убийства.

Това заяви пред журналисти зам.-главният прокурор Ася Петрова, която беше и обвинител по делото.

Един от тримата, осъдени на доживотен затвор без право на замяна (Петър Стоянов – Сумиста, Георги Вълев и Васил Костов – Кеца) е търсел спешно 70 000 евро.

„Говоря за информация, която е буквално отпреди месец. По мой източник тази сума се търси с цел отмъщение, спрямо лица, свързани с делото”, заяви Петрова, която допълни, че знае всичко това от човек, който е говорил с осъдения.

Тя днес посочи, че знае за две по-стари заплахи срещу бившия шеф на „Антитерор” в ГДБОП Валентин Цоновски, а в медиите като потенциални мишени се сочат и тя, както и свидетеля Боян Джамалов.

Има достатъчно достоверна информация за тези твърдения, посочи още тя, но отказа да обяви дали става въпрос за заплаха за нея и кой от осъдените е търсил колосалната сума.

„Това, което зная от едно лице, чиито имена ще запазя, е, че едно от осъдените лица е търсило сумата от 70 000 евро. Говоря за информация, която е буквално отпреди месец – каза днес Петрова. – Това лице сподели с мен, че тази сума се е търсила в тази посока. По мой източник тази сума се търси с цел отмъщение спрямо лица, свързани с делото.“

Припомняме, че след убийството на великотърновския бизнесмен Петър Христов в София, Цветан Цветанов лансира версията, че може би става дума за отмъщение на „Наглите“. Известно е обаче, че бизнесменът имал роля за вкаравнето в затвора и на „Килърите“.

Източник: BNews.bg