Единни за промяна е името на партията на Слави Трифонов, с която ще атакува политическото статукво у нас

Името на партията, с която шоуменът Станислав Трифонов – Слави ще атакува политическото статукво у нас, е названието на сайта на гражданското движение Единни за промяна, научи от свои сигурни източници 19 минути.

Има такъв народ! За Слави! За промяна! Под този наслов ще се състои среща със Слави Трифонов с граждани, които го подкрепят на 24 юни от 13,00 часа, в зала № 11 на НДК, кино Люмиер. От движението настояват: „Парламентът да приеме законите, изпълняващи решенията на референдума – намаляване на субсидията на 1 лев, мажоритарен вот в два тура, задължително гласуване“.

Ако всичко това не бъде изпълнено, подкрепилите искат да бъде свикан национален протест, заявявайки:

„Искаме ти да оглавиш недоволството ни и да ни поведеш – ясно и категорично. Искаме уверен , категоричен и безкомпромисен водач , какъвто си ти. Има такъв народ и той ще скочи, само когато пред себе си има лидер, който ни обединява. Промяната ще успее само с обединение на гражданите и ясна цел. През есента да се проведат нови избори, в които Слави, да участваш и ти! Защото България има нужда от теб!“.

Трите поредни спектакъла Има такъв народ събраха в зала Арена Армеец внушителните 45 000 зрители, а пресрилийса за тях разпространи именно Единни за промяна.

19 минути подробно писа, че депутатите отхвърлиха на първо четене законопроекта за промяна на Изборния кодекс,внесен от ГЕРБ, с който се въвеждаше избор на народни представители по мажоритарна избирателна система в два тура с абсолютно мнозинство. Предложенията в него следваха стриктно идеите от референдума, иницииран от екипа на шоупродукцията на Слави Трифонов. Според тях изборната карта на България трябва да се преначертае с 240 едномандатни района.

Припомняме, че срещу проекта на управляващата партия гласуваха 121 депутати от БСП, ДПС и ОП.

Ако ГЕРБ иска да го внесе отново, може да го направи след три месеца. От БСП обявиха, че имат свое предложение за смесена система, а лидерът на Воля Веселин Марешки, който единствен подкрепи ГЕРБ, внесе свой законопроект за мажоритарен избор.

Малко след като предложените от ГЕРБ промени бяха отхвърлени, от Шоуто на Слави разпространиха позиция на Трифонов. В нея той обвинява депутатите в държавен преврат. Сега отговорът му е подобаващ – прави своя партия и влиза в състезанието за позиции в управлението.

Източник: 19min.bg