Екатерина Захариева: ГЕРБ е във форма и това се видя и на трите избора

Тя подчерта, че са се сбъднали „най-мрачните прогнози“ на ГЕРБ за ситуацията в държавата – по отношение на здравната и енергийната криза, както и актуализацията на бюджета.

„Няма да пречим на партиите, желаем им успех в преговорите“, допълни Захариева.

„Българите загубиха шанса да имат един достоен президент, който може, колкото и да звучи клиширано, да търси общите допирни точки – но това е демокрацията. Надявам се да не съжаляваме за избора. „Продължаваме промяната“ очевидно е партия на президента, който ще има много концентрация на власт, но българите няма дочакат и ще бъдат много критични“, заяви бившият външен министър от ГЕРБ Екатерина Захариева пред БНТ.

Според Захариева ГЕРБ няма сериозен спад в резултатите от изборите през юли месец.

„Това, което мога да кажа е, че ГЕРБ е във форма и това се видя и на трите избора тази година. Все пак ние сме 12 години в управлението и в нашата партия няма дрязги, разделения, ние сме единни и обединени, каза тя.

Захариева заяви, че е засрамена от думите на Румен Радев от предизборния дебат, че п-в Крим в момента е руски.

„Няма как това изречение, което се повтори: „Крим е руски, какъв да е?“ да не предизвика такива реакции. Нормално е и американците да реагират, и украинците да реагират. И аз, и бившият премиер Борисов, и Даниел Митов, всички хора, които сме се занимавали с външна политика, трябваше да реагираме по някакъв начин“, коментира Захариева.

Източник: Petel.bg