Ексклузивно! Нови разкрития около ГЕРБерската шуробаджанащина във Видин

Това е втора част на разследванията на Атанаса Калев за Видин Гейт.

Публикуваме го от неговия Фейсбук профил:

Видин Гейт – втора част!

Корупционната политика на Герб – Видин Гейт!

Във Видин има ли шуробаджанашка шайка?

Вчера започнах с разкритията за Видин Гейта с който се ограбва най-бедната община в Европа.

Днес, смятам да ви покажа нагледно как политиката и бизнеса са станали едно цяло и печелят обществени поръчки и назначават своите роднини на общински и държавни постове, докато хората емигрират в чужбина.

Как се става политик, как се усвояват Евро фондове и как депутат и секретар в на Герб са с влияние в ОмПГ – гр.Видин Общинска местна Парламентарна Група да не си помислите, че става въпрос за организирана мафиотска престъпна групировка с политически привкус.

Кои са общинските съветници на ГЕРБ:
ОбС Група Герб:

1. Любомир Низамов –
шеф на звеното, управляващо Дунав мост 2, бивш зам.областен от ГЕРБ, общински съветник, управителен съвет Герб Видин.

2. Валери Василев –
управителен или надзорен съвет на Звеното за управление на Дунав мост 2, управителен съвет Герб, отговаряше на последните 3-4 избори за махалата!

3. Валентин Братков – шеф на НОИ (дългогодишен)

4. Емилиян Енчев – шеф на Областна дирекция Земеделие и гори

5. Християн Христов –
отговаря за изсичането на горите около Каленик, където брат му е кмет. Сече гори и с Валери Василев обикаля махалите!

6. Николай Цветков – фирма Николас Ц, / сега е на някое от децата му …/; личен спонсор на кампанията на кмета, затова сега „усвоява“ чрез услуги с техника и строителна механизация – такава му е фирмата;
– жена му е шеф на кабинета на кмета;
– зет му стана шеф на приюта за кучета (имат ветеринарен кабинет);
– сина му се занимава с принтери и компютри, скоро една на общината поръчка с принтерите беше за него.

7. Десислава Димитрова –
– секретар на партия ГЕРБ,
– кадровик на Владимир Тошев, неосъществена детска учителка.
– приятелка на кмета и на зам.кметицата,
– шеф на комисията по образование / хвали се, че Цветанов ползва къщата и в село Антимово когато идвал по партийни дела /
– ГАЛА ИНВЕСТ ХОЛДИНГ АД с уставен капитал 600 000 лева?!!! – ГАЛА ТРЕЙД КЪМПАНИ АД с уставен капитал 250 000 лева?!!!

8. Мартин Петров – К.П. СЕЙФИТИ ООД и ЕМ АЙ – ИНЖЕНЕРИНГ

9. скоро ще бъде назначен Ласко Каменов – бивш шеф на Общински Пазари виден тясно свързан с депутата Владимир Тошев!
Двамата преди да станат членове на ГЕРБ, бяха комунисти!!!

Кмет : инж. Огнян Ценков
Зам. Кмет: инж. Цветан Асенов
Зам. Кмет: Венци Пасков
Областен : Албена Георгиева
Зам.областен: Анжело Методиев
Зам. Областен Елка Георгиева

И ако всички тези имена все още не са ви объркали да започна да разяснявам, кой какъв е в цялата ОмПГ – Видин.

Вземаме например Зам. Кмета Цветан Асенов и започваме да се впечатляваме от дейността на неговата фирма „Мултистрой ВД“ отваряме търговският регистър и четем, че вече не той а някой друг се води собственик, но решаваме да поразгледаме дейността и с обществените поръчки в региона и попадаме в община Белоградчик, естествено в община Видин и разбираме за нов консорциум направен на скоро с участието на „Мултистрой ВД“ и „СТРЕЗА „ЕООД булстат 131223059 на гражданина от София Янко Стоянов Шумков под звучното название „ Мултистрой плюс“ и естествено ни направи впечатлението на нова фирма в съдружието и се оказа, че „ СТРЕЗА „ЕООД е усвоила от 2012 година досега около 30 милиона лева от обществени поръчки във всички общини, които се управляват от ГЕРБ, а усвоените пари от Европрограми са почти 12 милиона лева, дейността на фирмата не е много ясна, но пък поръчките определено са в сферата на санирането и строителството. Интересно е, че зам. кмета Асенов е в много близки отношения с народният представител Владимир Тошев, а лицето Янко Шумков, през септември 2015 година е изпълнявал обществена поръчка в Банкя на стойност около 300 000 лева с ДДС една от онези за 30 те милиона споменати по горе. Следя с интерес какво се случва в Белоградчик, защото в подадените оферти откриваме още една фирма на „Перфетострой“ ЕООД на Веселин Генов близък до кмета Ценков, но преди да стане близък на кмета си спомняме, че името му беше забъркано в скандала с предишната управа на града и по точно с бившата главна архитектка Галя Антонова, нищо чудно че фирмата е усвоила около 6 милиона лева от 2009 година до ден днешен и санира и в момента успешно блокове в гр. Видин. Два милиона от усвоените средства са по евро програми, не го пиша случайно, защото другият зам.кмет пък Венци Пасков вече е в борда на управителните съвети на общински спортни клубове и усилено усвоява средства през общинският бюджет и европрограми инвестирайки в НПО организации на територията на града.
Но да се върнем на фамилните назначения, вчера писах за жената на Цветан Асенов, Веселка Асенова председател на Жени Герб във Видин,която от 4 години мечтае да стане шеф на РУО регионално управление образование, явно консорциума с Банкя успя да я уреди, също като бащата на областната управителка, който е назначен на Дунав Мост 2. Или пък като тъста на кмета Огнян Ценков, който е контрольор в звеното по чистота – Естествено Общинско!!! А за шефа на общинската охрана, пенсионер от МВР бивш зам.шеф на полицията сами може да се досетите, кой го е назначил.

И ако не ви стига шуробаджанашкият скандал Видин Гейт продължавам с панаира на града и невероятният хонорар на Веселин Маринов, според твърдения на хора – от 6000 лева, платен естествено от община Видин, които така и не пожелаха да покажат документи за плащането и защо са платили толкова, при положение, че хонорара на Веселин Маринов обикновено не надвишава 2 500 лева на партийни мероприятия на Герб, но пък това е градският панаир на Герб, може и затова депутатите Тошев и Цветанов да са решили, че заслужава този път толкова, а кмета изпълнява, той е назначен, не избран, уви?!

И преди да затворя целият кръг на Видин да си припомним, че сватовете на Цветан Асенов участваха дейно във Под -водният цикъл на града, може би затова и вече във Видин, никой не говори за воден, а подводен….

И да припомня и за други странни политически метаморфози:
Депутата на Валери Симеонов беше Общински шеф на ГЕРБ, докато не го изключиха и стана Областен на НФСБ.

Докато беше в ГЕРБ, заедно с един друг съветник и член на УС на ГЕРБ бяха в борда на Безмитна зона.

Росен Живков – беше шеф или член на Борда на Безмитна зона, а Светослав Славчев в борда.

Росен Живков пък е селски и рода на Фидосова, така се издигна в ГЕРБ.

И както той обича да се хвали, завърши ВИШО задочно във Варненския след 40тата си година, докато беше шеф на общинският съвет ГЕРБ, общински съветник и член на борд – за да има пари да обикаля региона и да прави кампании.

Успоредно го назначават на работа и в земеделската служба в Брегово … и така
Някой учудвали се още защо във Видин, всичко умира?
Защо хора с ценз и образование бягат?

Защо хора, ако не са членове на Герб, Герб жени, младежи, бебета…. Нямат шанса за нищо?

Защото на мен вече не ми е трудно да се сетя!

Атанас Калев, Фейсбук

Видин Гейт – втора част!Корупционната политика на Герб – Видин Гейт!Във Видин има ли шуробаджанашка шайка?Вчера…

Публикувахте от Атанас Калев Kalev Atanas в Сряда, 18 октомври 2017 г.

<