Експерт за Баневи: За да стигнеш от стругар до милионер, трябва партията да седи зад теб

Нито едно голямо богатство не е събрано без участие в държавата – дали с политици, държавни предприятия или обществена поръчка.

Големите богатства по време на прехода не са изолирани случаи. Това заяви финансистът и юрист Иво Недялков в предаването „Събуди се“ по Нова телевизия по повод ареста на Николай и Евгения Банев във Франция, пише novini.bg.

„Баневи направиха приватизацията чрез работническо-мениджърски дружества (РМД). Големите инфраструктурни предприятия бяха купени с целта да бъдат фалирани. Не мога да кажа кои ще са следващите арестувани, но и сега едни и същи хора правят обществените поръчки, пътищата и още много“, каза още той.

„За да стигнеш от стругар до милионер, трябва партията да седи зад теб. Не е само Николай Банев. Той е по-скоро некачествената черта на прехода. За да има пълна ревизия на прехода трябва да се намерят и желаещи. Не знам кой ще я направи, а има и давности. Някой гръмнаха червените куфарчета“, допълни по темата журналистът Стефан Ташев.

„Активи за милиарди левове отидоха в ръцете на хората като Николай Банев. Н престъпление да си богат човек, но в „Полимери“ има нещо нередно, завърши Тишев.

Източник: Petel.bg