Екзакта: Старите, бедните, необразованите и селяните не харесват Борисов

Мая Манолова е най-одобряваният ръководител на държавна институция у нас.

Работата на националния Омбудсман е одобрявана от 71% от българите, при това от хора с различна политическа принадлежност.

Това показват данните от изследване на Екзакта Рисърч Груп, цитирани от OFFNews.

Президентът Румен Радев е одобряван от 70% от българите. В оценките за неговата работа откриваме немалко политически аргументи. Президентът е одобряван от 96% от левите избиратели и от по около 60% от избирателите на другите формации, което го прави влиятелен политик, коментират от „Екзакта“.

54% от българите одобряват работата на Патриарх Неофит. Високообразованите българи, жителите на столицата и на малките градове в страната, както и симпатизиращите на Обединени патриоти по-често от останалите одобряват работата на главата на БПЦ.

За последните шест месеца премиерът Бойко Борисов печели 8% одобрение. През декември положителни оценки за работата му дават 45% от българите. Критично настроените са 48%.

Премиерът получава безусловна подкрепа от избирателите на ГЕРБ – одобряват го 95% от тях. Работата му се приема добре от жители на градовете, от високообразовани и заможни респонденти, както и от хора на възраст между 30 и 60 години.

Силно критични към работата на премиера са хора на възраст над 60 години, нискообразовани и бедни респонденти, както и жители на селата, уточняват от социологическата агенция.

Новоизбраният председател на Народното събрание Цвета Караянчева е одобрявана от 29% от българите, като неодобрението към нея през декември възлиза на 32%.

Проучването на социологическата агенция е национално представително, проведено в периода 7-13 декември 2017 г. Интервюирани са 1000 пълнолетни българи в 92 населени места чрез пряко интервю по домовете.

Източник: Гласове