Елена Йончева: Борисов лъже и ако го докажа, го призовавам да напусне политиката

„Сега за пръв път гледам записа. Не знам откъде може да си измисли подобни лъжи. Той уронва не само моето име, но петни престижа на журналистическата професия. Аз не чух никаква истина. Документалните ми филми не са били правени с бюджет от телевизията. Правила съм го, с цел да имам повече свобода и да съм независима.“

Това заяви по бТВ бившата журналистка Елена Йончева по повод думите на бившия министър-председател Бойко Борисов за това, че тя е похарчила милиони докато е била на работа в БНТ.

Вчера бившият министър на финансите от кабинета „Борисов 1“ Симеон Дянков коментира по този повод, че от държавния бюджет са били платени крупни суми за репортажите на Йончева.

Елена Йончева е категорична, че нищо не са и плащали за филмите, които е правила за БНТ.

„Когато истината излезе наяве и се докаже, че това е лъжа и че съм взимала пари, ще напусна политическата сцена и парламента. Обаче ще докажа, че Борисов лъже и го призовавам, ако го докажа, да напусне политиката и той“, предизвика Елена Йончева.

„Аз нямам никаква представа какво е инспирирало тази лъжа, но вече говорих с хора и адвокати, които ще ме защитават. Намерих хора, които не се страхуват от Бойко Борисов и ще застанат зад мен в тази битка“, обясни още тя.