Елена Йончева: Имаме доказателства, че Банов е подправял документи

Ще обжалваме решението на Спецпрокуратурата да не се образува досъдебно производство по сигнала ни за Боил Банов и следващата седмица ще представим още документи по случая, пише actualno.com.

Това обеща говорителят на ПГ на „БСП за България“ и водач на листата на левицата за евровота Елена Йончева по време на пресконференция на партията.

„Специализираната прокуратура днес отказа да образува досъдебно производство по наш сигнал срещу министъра на културата. Аудиозаписът показва, че Боил Банов е наредил да бъдат подправени документи. Документите доказват, че това, което е наредил Банов, се е случило“, подчерта Елена Йончева.„Очевидно е, че подготвят съдбата на „Ало, Банов съм“ да е същата, каквато бе съдбата на „Ало, Ваньо““, коментира тя. „В аферата „Ало, Ваньо“ министър-председателят нареди да бъде спряна проверка на шефа на митниците. Разследващият прокурор, който трябваше да разследва „Ало, Ваньо“, оглави антикорупционния орган“, припомни говорителят на ПГ на БСП.

„Очакваме по същия начин последната афера „Апартаментгейт“ да бъде потулена и да не се потърси съдебна отговорност“, заяви Елена Йончева. Тя обяви, че следващата седмица ще представи категорични доказателства за това, че Боил Банов е наредил фалшификация на документи.„Получихме от МРРБ допълнителни документи, които доказват, че става дума за документално престъпление, за измама, за престъпление срещу финансовата система при изразходването на европейски средства“, каза още Елена Йончева

Скрито от българското общество бяха отворени подадените оферти за концесията на летище „София“, разкри заместник-председателят на ПГ на „БСП за България“ Георги Свиленски по време на пресконференцията.

„Както на всички стана ясно, вчера изтече срокът за подаване на документи за отдаване на концесия на летище „София“, посочи Свиленски.Според Свиленски интересното, което прозира и в тази процедура, е като при така наречения случай „Златен век“- променя се един закон, за да се удовлетворят интересите на някой предприемач.„В случая с концесията за летище „София“ предходните седмици потенциални концесионери задават въпрос възможно ли е летищните такси, които се събират да бъдат признати за концесионни такива“, каза още Георги Свиленски.

Източник: Petel.bg