Елена Йончева: Престъпление е да се изискват отпечатъци от пациентите

„Престъпление е да се изискват отпечатъци от пациентите. Това е грубо погазване на тайната на личните данни, а изнасянето на информацията в трети страни е национално безотговорно поведение”.

Това заяви водачът на листата на „БСП за България” в Хасково Елена Йончева по време на среща с лекари, медицински сестри и санитари в свиленградската болница, съобщиха от пресцентъра на БСП.

Елена Йончева сподели опасенията си, че думите вече са загубили своя смисъл, а доброто и лошото не могат да бъдат различени от обикновените хора. Лекарите заявиха, че в лицето на Елена Йончева виждат “най-смелото лице и сърце на българската журналистика”.

На срещата присъстваха и кандидатите за народни представители д-р Бончо Димов и инж. Никола Динков.

Елена Йончеа проведе среща и с обществеността в Тополовград. На нея бяха обсъдени въпросите с ширещата се престъпност и фактът, че понастоящем България е първа по бедност сред страните от Европейския съюз, а здравеопазването кара хората да се чувстват унизени и омерзени в собствената си държава.

Присъстващите заявиха своята подкрепа за листата на БСП в Хасково и бяха категорични, че на предстоящите избори „трябва да бъде показан червен картон и залепен звучен шамар на управляващите”.