Елена Йончева: Трябва да сме единни, защото шайката на Боса извади голямата бухалка!

Бих искала да ви разкажа историята за един бос, бос, който управлява мафия, който е известен с това, че най-добре, най-гъвгаво усвоява европейски средства.

Таза започна словото си пред 49-ия конгрес на БСП депутатът Елена Йончева.

Тя бе посрещната с аплодисменти в зала 3 на НДК. Множеството притихна, слушайки сагата за боса. След изказването си Йончева бе изпратена също с аплодисменти, а цялата зала стана на крака. И избухнаха аплодисменти, когато Йончева разкри кой е босът – босът на сицилианската мафия.

Какво направи босът на България, който 10 години управлява нашата Родина, попита от трибуната тя.

С милиардите, които получихме от Брюксел, днес трябваше да имаме европейски пътища, европейско здравеопазване, изтъкна тя.

Къде сме днес – най-неграмотните в Европа, а бяхме в челните редици, каза Йончева.

И припомни, че през 2006 г. сме наравно с Франция по свобода на медиите, а днес сме близо до Конго, извън Европа сме.

За една седмица 4 завода напуснаха България, 2000 души останаха без работа, каза още тя. И обърна внимание, че те са отишли в съседна Румъния.

Хиляди напускат България от зор, защото няма никаква надежда. Стигнахме на дъното на ЕС по всички показатели, каза още Елена Йончева.

11 млрд. евро на година е грабежът в България, цитира данни на ОЛАФ тя.

Тази част от историята на България ще бъде запомнена като „режимът“. Трябва да сме единни, защото те ще извадят голямата бухалка, ще се опитват да ни изнудват и рекитират, каза тя.

Източник: „Епицентър“