Елена Йончева: Всички чакаме да разберем Борисов ли е въпросният „корумпиран лидер“

Трима българи са санкционирани от страна на САЩ за нарушаване човешките права за лица и фирми, сред тях са Божков и Пеевски, припомни последните събития водещият на „Студио Хъ“ по 7/8 тв Станислав Балабанов.

По темата говори директно от Брюксел евродепутатът Елена Йончева:

„Ледът се пропука. От днес имаме голям шанс България да бъде друга. Големият въпрос е кого точно тези българи са корумпирали. За съжаление не трябваше да чакаме този отговор отвън, а съответните органи у нас да разследват лицата, трябва да разберем кого те са корумпирали, по какви схеми, този отговор всички ние очакваме, ако тези хора бъдат покрити, това означава, че много трудно ще преборим тази схема. Всички си мислим за г-н Борисов, защото той е на власт последните години и трябва всички да понесат своята отговорност.

Това не е краят, а възможност с наши средства да слагаме край на това. Трябва да разберем кои са тези държавни служители и лидер. Бобоков спомена за 4 млрд лева на Борисов, и отвън се говори за корупция с големи инфраструктурни проекти и тук не се водеше никакво разследване. Нямаше истинска битка срещу тези хора. Това е добра начална стъпка и всички карти са в нас.“ – коментира Йончева.

Източник: Petel.bg