Ердоган към ДПС: Под лидерството на моя скъп приятел Борисов България се справя успешно с кризата

Президентът на Р Турция Реджеп Тайип рдоган отправи емоционално видео-приветствие към делегатите на Десетата конференция на ДПС.

„Тази година сме принудени да организираме голяма част от събитията си онлайн, поради пандемията, която засегна целия свят, включително и нашите страни.

Виждаме, че под лидерството на моя скъп приятел, министър-председателя Борисов, България също продължава да води решителната си борба с коронавируса.

Изхождайки от разбирането, че „приятел в нужда се познава“ Турция също оказва подкрепа според силите си, на приятелските си и братски народи в този процес“, каза президентът на Турция.

„Тази пандемия отново ни напомни за голямото значение на солидарността и споделянето. Единството и сплотеността са ключът към успеха във всяка една област – от политическата борба до усилията за разширяване на правата и свободите.

Вярвам, че ДПС, заело своето важно място в българската демокрация, ако е рекъл Господ, ще продължи по своя път с по-всеобхватно и приобщаващо разбиране през новия период.

Турция също ще продължи да бъде до вас, на основата на добросъседските си отношения, приятелството и съюзническите връзки с България.

Във ваше лице поднасям своята обичи уважение на всички наши сънародници и на цяла България. Останете със здраве!“, каза в своето обръщение президентът на Република Турция.

Словото му бе аплодирано от ръководството на партията.

За първи път форум на ДПС е уважен лично от президента на съседна Турция.

Източник: Епицентър.БГ