ЕС се готви да открадне 20 млрд. евро от България

ЕС се готви да открадне 20 млрд. евро от България

От Брюксел ни натискат да въвеждаме еврото, понеже искат да се докопат до 20 млрд. евро, които гарантират валутния ни борд. За това предупреждава бащата на валутния борд известният в цял свят проф. Стив Ханке.

В Брюксел имат нужда от пари за закъсалия финансово ЕС. Тези пари са нужни за справяне с мигрантската криза породена от кривите сметки на Ангела Меркел и бюрократите в съюза. Отделно пари трябват за укрепване на границите на ЕС, както и за тяхната охрана. Западните държави са ударени тежко от кризата, в тях се наблюдава голям икономически спад и безработица, като те едвам връзват бюджетите си. На хоризонта на всичкото това са държавите с големи дългове, които не могат да си ги покриват, като Гърция например. Отделно се очертава мрачни прогнози за Италия и нейната банкова система, която според много анализатори има нужда от много милиарди евро, за да избегне фалит. Други подобни пробойни се очакват в Испания и Португалия.

Болната България ще носи здравите западноевропейски страни

България към днешна дата разполага с 20 млрд. евро, които стоят в БНБ, като гарант за покритието на стойността на лева. В момента, когато приемем еврото и вече тези пари няма да са нужни за покритието на лева. Тези пари ще се отблокират и могат да се използват за и без друго сринатата отвсякъде България, но от ЕС възнамеряват да си ги присвоят. Затова алармира и финансистът Емил Хърсев, който казва, че ще бъдем бомбардирани от всякакви лобита, за да дадем тези пари на Европейската централна банка, но тези пари са си наши и за нищо на света не трябва да ги даваме. Проф. Стив Ханке също ни предупреждава, че ще направим „голяма грешка“, ако дадем 20-те млрд. евро на Брюксел.

При всички положения България ще бъде поставена под огромен натиск, а практиката показва, че винаги изпълняваме безропотно, когато нещо ни поискат от Брюксел.

Да дадем тези 20 млрд. евро на ЕС или на олигархията?

Когато казваме, че тези пари са наши, не трябва да си мислим, че те ще бъдат раздадени на народа или ще бъдат използвани за неговото благо. Тези 20 млрд. евро са прекалено апетитни за българските олигархични кръгове, които ще искат да сложат ръка върху тях по един или друг начин. Въпросът е каква ще е позлата за българския народ, ако те отидат в ЕС или останат в България, но в ръцете на олигархичните кръгове.

Ако парите отидат в Брюксел се предполага, че ще бъдат използвани за справяне с бежанската криза, поемането на дълговете на закъсалите европейски държави, като Гърция и подпомагане на затъналите италиански банки. В общи линии тези пари ще отиват за нуждите на богатите западноевропейски държави и ние няма да видим нищо от тях.

Не е добре парите да отидат в българските олигархични кръгове, но това е много вероятно да се случи. Това ако стане се предполага, че тези пари ще бъдат по един или друг начин инвестирани в България. При тяхното правилно използване може да отворят много работни места в страната, да намалят безработицата и да повишат малко стандарта на живот. Разбира се възможно е тези пари и да потънат някъде чрез офшорни сметки и България нищо да не спечели от тях.