Евродепутатът Андрей Ковачев от ГЕРБ: Не съм чел търговското споразумение с Канада, защото е много дълго!

Според Ковачев договора с Канада бил много добър и всичко друго били пълни глупости и лъжи. След дълго мрънкане в ефира на Канал 3, Ковачев прехвърли всичко на Орешарски.

„Не съм чел търговското споразумението с Канада, защото е много дълго! То е около 1600 страници“. Това заяви по Канал 3 евродепутата от ГЕРБ Андрей Ковачев.

Народният представител изпратен от нас в Брюксел за да защитава националните ни интереси, около 15 минути безпомощно мрънка в ефир, след като бе яростно нападнат от експерта Христова.

Христова бе поканена в студиото на телевизията за да участва в разговор посветен на подписаното вчера от ЕС търговско споразумение с Канада.

На въпрос на Христова засегнати ли са българските интереси и може ли България да бъде осъдена по някои клаузи по договора, Ковачев каза: „Никой не може да съди България за засегнати интереси! Четете, четете“, добави още той, явно напълно забравил, че само преди минути той сам бе съобщил в ефир, че не е чел цялото споразумение.

Според Христова търговското споразумение между Канада и ЕС било много съмнително и ние като народ ще платим висока цена след неговото ратифициране. Тя добави, че в договора има много компоненти, които сами по себе си вече обричат на смърт българските производители, както и подлагат под риск националното здраве.

„Един от проблемите е, че по споразумението много бегло са информирани работодателските организация и синдикатите“, добави още Христова./Nbox.bg