Европа от година не е на две, а на няколко скорости. Засега България е на задна

На черното у нас му викат бяло

СЛЕД ШЕНГЕН – ОТКАЗ И ЗА ЧАКАЛНЯТА НА ЕВРОЗОНАТА

Днес всички медии и властта нададоха възторжени дитирамби как финансовите министри на Еврозононата уведомили България, че щяла след ОКОЛО (бел.: вероятно, може би, възможно, всъщност спорно, съмнително, надали и т.н.) … след около ГОДИНА да влезе в механизма ERM ІІ, наречен чакалнята на Еврозоната.
Това се вика да наречеш черното – бяло.

Получихме учтив, дипломатичен, но категоричен отказ за насрочване НА ДАТА! Не ни отвориха дори вратата на чакалнята за Еврозоната

Защото:
1. през тази година време ще има мониторинг над икономиката ни, финансите и банките ни и в нейния край бъде дадена оценка на напредъка на страната ни;.
2. ще се оценява и напредъка в борбата с корупцията;
3. в зависимост от докладите (става дума за няколко и на няколко институции – ЕК, ЕЦБ) финансовите министри ще се съберат отново, ако евентуално са положителни;
4. в зависимост от политическата конюктура и положените от страната ни усилия може би това ще стане възможно да получим някаква ориентировъчна дата.
5. най-вероятно е тогава тя да бъде обвързана с още една предхождаща дата – за влизане в Банковия съюз като предверие на предверието на еврото.

___________________________________
ЗАТОВА ТОВА „ОКОЛО“ НА ДИПЛОМАТИЧЕН ИЗКАЗ В РЕАЛНИЯ ЕЗИК ВСЪЩНОСТ ОЗНАЧАВА КАТЕГОРИЧНО „НЕ“

Това е поредният шамар за корумпирано.мафиотизирания ни елит след отказа за Шенген.
____________________________________

Който не е разбрал – Европа от година не е на две, а на няколко скорости. Засега България си е избрала за роля задната.
При това условие и Шенген, и Еврозана ще видим НЯКОГА, ама през крив макарон.

Който не е разбрал – България е в ЕС и получава траншове за милостиня, за да не свършат тукашните властници някой зулум като Милошевич.
Това е политическият мотив за приемането ни навремето в ЕС. Истинският прием тепърва ни предстои – след озаптяване на корупционно-мафиотизираните властови и политически механизма. Това озаптяване е ключът за действително влизане и присъствие в Европа.

бел.: фин. министри изказали сериозни опасения, свързани със стабилността на банковата система у нас. Аз ги споделям. Третата по значение банка мина през няколко спасявания, но не вдъхна капчица доверие нито в тях, нито в мен. Втората, възникнала наскоро, е опит да се прикрие друга подобна ситуация, не добила публичност. А първата е централно загазила по европейския континент и се опитва за продаде лошите си заеми на някоя авантюристична финансова структура.

Григор Лилов, Фейсбук