Facebook изтри сайтовете на Мартин Карбовски. Той изригна: Могат да забранят медии, но не могат да забранят журналистиката!

Страниците във Facebook на сайтовете Lentata.com, Отечествен фронт и Front.bg – всичките проекти на журналиста Мартин Карбовски, вече са изтрити.

Единствено страницата на предаването „Втори план“ засега е налична, пише actualno.com.

Самият журналист публикува в официалния си личен профил във Facebook съобщение заради случилото се: „Те не искат различни мнения, забраняват думи и цели теми. Не им харесват някои сайтове и не искат да ни има. Но нас ни има и ще ни има. Могат да ни забранят медии, но не могат да забранят журналистиката. Човек е толкова голям, колкото са големи враговете му“. Карбовски се оплаква, че няма обяснение за триенето и че става въпрос за страници, харесани от 200 000 души, като определя случилото се с думата „бото-фашизъм“. Сега обаче вече няма достъп до тази публикация, няма го и личният профил на Карбовски.

Припомняме, че в края на март Facebook обяви, че ще блокира „похвала, подкрепа и презентиране на бял национализъм и сепаратизъм“. А през последните два дни изчезнаха един куп страници на футболни фенове, вероятно именно заради това.

Източник: Petel.bg