Фалирал таксиджия посегна на милионите на покойна баба реститутка – ето я коварната схема

Имотната мафия в София налази имането на покойна баба реститутка с авоари за над 1 млн. лв. в жилища и банкови сметки.

Бившите на починалата инж. Милка Константинова – научен работник, щели да се разделят с наследството си благодарение само на едно фалшиво завещание, пише „Телеграф”.

В основата на схемата се оказал 60-годишен бакшиш с условна присъда за телефонна измама.

Освен наследниците на жената, извършителят щял да ужили още две семейства – потенциалните купувачи. Обвиняемият Аспарух Сивов бил със запорирани сметки заради огромни дългове. В момента, в който по тях постъпят парите на нищо неподозиращите клиенти, щял да последва банков запор върху тях и връщането им ставало почти невъзможно.

До благополучната развръзка се стигнало, след като на 30 март по повод на друга прокурорска проверка обвинител от Софийската районна прокуратура получил откъслечна информация за плановете на Аспарух. Данните за готвената измама веднага били анализирани, след което информацията била отработена от наблюдаващия прокурор по делото и оперативни работници от отдел „Икономическа полиция” в СДВР.

Така вместо Аспарух Сивов да успее да продаде две жилища в столичните квартали „Изток” и „Гоце Делчев” с пазарна цена 700 000 лв., ще прекара великденските празници зад решетките. В последния работен ден за тази седмица Софийският районен съд наложи на Аспарух най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража”.

В последните месеци от живота на бабата реститутка, която имала магазин на ул. „Пиротска”, 2 апартамента, 6 банкови сметки в различна валута и ниви в Костинброд и Павликени, за нея се грижел Аспарух заедно с близките си. след като жената починала, той организирал погребение. Вероятно е знаел, че жената има две племенници и е искал да измъкне всичко под носа им.

Аспарух се сдобил със саморъчно написано завещание в негова полза, за което вещите лица са категорични, че нито почеркът, нито подписът в него са на покойната баба.

Със завещанието Сивов се опитал да изтегли над 75 000 лв. от сметки на починалата, но служителка в Пощенска банка разказала, че Сивов прави нелогични изявления пред нея относно завещанието, в което имало и липсваща точка. Паралелно с опита да изтегли парите на Милка, Сивов опитвал да продаде и двете ѝ жилища. Тъй като апартаментите със завещания се продавали по-трудно, той ги пуснал почти на половин цена.

Източник: БЛИЦ