Фандъкова: Гарантирам, че няма да платя и лев за некачествени ремонти

„Гарантирам, че няма да платя и лев за некачествено свършена работа.

Именно заради това беше глобен и надзорът на ремонтните дейности на ул. „Граф Игнатиев.

Санкцията е първа и последна, защото при още грешки следва разваляне на договора”.

Това заяви в ефира на „Здравей, България” кметът на София Йорданка Фандъкова по повод реконструкцията на улицата и градината пред храма „Свети Седмочисленици”.

Градоначалникът благодари на гражданите за сигналите и за проявеното търпение. И призова да се изчака краят на ремонта, за да се види крайният резултат.

„Поканих и нашите партньори от Университета по архитектура, строителство и геодезия да участват в процеса, за да са сигурни хората, че има външен, независим контрол”, каза още Фандъкова. И допълни, че не е съгласна с упреците на „политическите сили, които в миналото доведоха София до разруха”.

„Доказала съм, че съм абсолютно безкомпромисна към изпълнителите. Не ме интересува името на фирмата и е известно, че съм налагала най-големите глоби в страната”, каза още тя. Колкото до сроковете, всеки ден закъснение ще струва по 240 000 лева на изпълнителите на ремонта, като максималната санкция може да бъде в размер на 4 млн. лева.

Тя бе категорична, че ремонтът на „Графа” е стартирал след продължителни дискусии и консултации. Подготовката на проекта започнала още преди пет години.

„Още веднъж моля: нека да приключи ремонтът и всеки да отиде да го види на място, а не да се предоверява на оценките и вкуса на други хора”, каза още Фандъкова.

„Мен ме ядосват пропуските на фирмите изпълнители, а не гражданите, които снимат и правят колажи на обектите. Санкцията на надзора беше за това, че е допуснал дейности, които не са свършени добре, да стоят така дни наред. Това е нещо, което аз не мога да допусна“, обясни още Фандъкова.

„Много искам да благодаря на гражданите за всички сигнали, подадени към общината. Градът е огромен, дейностите са мащабни. Понякога тези сигнали, които получаваме, вече са обработени, но те много често ни помагат с контрола. Но аз не мога да съм съгласна с политически сили, които твърдят, че разваляме облика на града,“ посочи тя.

Фандъкова обясни, че доста често вижда снимки, които не отговарят на действителността.

„Още веднъж моля, нека проектът се завърши и всеки един гражданин да отиде и да види как сме направили улицата и да даде своята лична оценка“, изтъкна тя.

Източник: Епицентър.бг