Фандъкова разпореди ремонт на Орлов мост веднага, след като изтече гаранцията на предишния ремонт

От днес до 22 август ще бъде затруднено движението в района на Орлов мост в София заради ремонт на пътното платно.

Движението по една от най-натоварените точки в столицата ще бъде стеснено за период от близо 10 дни.

Софийският кмет Фандъкова обаче дължи на софиянци няколко отговора относно този ремонт. Първо, защо общината изчака 10 години, колкото е гаранционния срок на положения асфалт на кръстовището и едва след това започва ремонт. Не е ли това финансов реверанс към изпълнителя на предишния ремонт, който стана по времето на кмета Бойко Борисов? Защото коловозите, които се сочат като основна причина за новия ремонт не са от тази, нито от миналата година, а доста отпреди това.

Така обаче изпълнителят няма да се бръкне и възстанови повредената част от блеварда, а за него ще платят както винаги софийските данъкоплатци. Има и още нещо-ремонтът на „Цариградско шосе“ в частта му пред бившата сладкарница „Феята“, извършен от Фандъкова преди 4 години, покри част от асфалта, положен от предишния ремонт, правен по времето на Борисов. Не голяма част, но бе преасфалтирана и основно подменена.

И още един въпрос-трябва ли да се правят на всеки 10 години такива мащабни ремонти, които на практика блокират движението на най-оживеното столично кръстовище? Дали пък не става дума за некачествена работа на избрания изпълнител и затваряне очите на общината за това?

Докато чакаме, веоятно напразно отговори, не е зле да си знаем- ще бъде затворено платното в посока центъра, като трафикът ще е двупосочен в съседното платно, в посока Плиска. Ремонтът обаче няма да спре движението на градския транспорт. Спирката на Орлов мост за тролейбусните линии 4, 5, 8 и 11, както и за автобусите 280 и 306 се закрива и се разкрива временна такава. задръствания ще има, така че избягвайте да минавате през това кръстовище.

Източник: Фрог нюз