Фейсбук изтри една от най-старите български групи за „реч на омразата“

Фейсбук изтри една от най-старите български групи с оправдание, че имало „реч на омразата“

Публикуваме обръщението на създателя на групата „Русенци“ с редакторска намеса с цел спазване на противоречивите има стандарти.

„Уважаеми съграждани, снощи бе изтрита най-старата и най-голямата русенска група, която оказваше натиск в обществения живот и влияние върху решенията на управляващите в Русе, от фейсбук, защото нарушавала „стандартите на общността фейсбук“.

Истинската причина обаче е, че в групата се даваше свобода на словото и възможност да се критикуват именно управляващите.

Даваше се свобода на хората да изказват различно мнение от това, което ни налагат „официалните медии“, които всички знаем, са платен слугинаж на управляващия елит!

Чашата на търпението им преля, когато един от модераторите защити тезата за традиционното българско семейство и се обяви срещу отнемането на децата ни.

Групата е докладвана за „реч на омраза“ от тролове и изтрита от фейсбук!

В Русе е един от малкото паметници на Свободата в света! Като русенец, няма да допусна да се ограничава свободата ми, както и тази на хората с различно мнение от това на властта!

Създадохме нова група със същото име и всеки от членовете на старата група може да се присъедини на следния линк: https://www.facebook.com/groups/401946251162110 !

За 10 години съществуване много от вас (половин Русе) свикнаха с тази група!

Това е нарушаване на свободата ни! Погазване на Великата харта за правата на човека! Потъпкване на свободата на словото! И аз няма да го позволя да се случва в Русе моят роден град!

С уважение: Владислав Вълканов“