Фурнаджийската лопата Борисов пак се извъртя: Готов да прави нов кабинет

Фурнаджийската лопата Бойко Борисов, който твърдо беше заявил, че ако загуби президентските избори ще си подаде оставката и който беше непоклатим за несъставянето на нов кабинет в рамките на настоящия парламент, сега се извъртя и запя друга песен.

Този път той предлага да се състави кабинет, който да приеме промените в изборния кодекс, свързани с резултатите от Референдума на Слави Трифонов. В случай, че не бъдат приети такива промени, предсрочните избори за Народно събрания няма да бъдат легитимни, е на мнение премиерът в оставка, предаде БТА.

„Този парламент има достатъчно време да промени избирателния закон спрямо референдума, в противен случай изборите няма да са легитимни. Ще настоявам за приемането на тази система. Ако народът иска да ни няма, няма да ни има“, коментира Бойко Борисов.

Бойко Борисов заяви, че е готов на преговори с Реформаторския блок за оглавяването на правителство с техния мандат.

„Няма да минат няколко месеца, трябва да се съберем да говорим пак. Благодаря им за успешната работа в много направления – казва го цяла Европа“, похвали ги Бойко Борисов по повод високите оценки дадени им от Европейската комисия.

Премиерът в оставка преброи, че в България имало 360 сайта за фалшиви новини.

„С фалшивите новини, с лъжи, падат цели правителства. В България има 360 сайта за фалшиви новини. България е най-голямата демокрация в света – всеки може да говори, каквото поиска, без да носи отговорност“, допълни премиерът в оставка.