Г. Георгиев от БОЕЦ: Да си върнем държавата от лапите на мафията, от лапите на дебелите

„За нас е важно, че има хора, които са непримирими. БОЕЦ означава – България обединена с една цел. И целта е да си върнем държавата от лапите на мафията, от лапите на дебелите“.

Това заяви лидерът на гражданско сдружение БОЕЦ Георги Георгиев по телевизия Би Ай Ти (BiT). Той беше гост на Люба Кулезич в предаването „Честно казано“.

Досега от БОЕЦ са поискали и не са получили достъп до стенограмата за КТБ. От гражданското сдружение са поискали още и проверка на инспектората към ВСС за главния прокурор Сотир Цацаров по ЦУМ-гейт. Изненадващо това искане е удовлетворено и проверката започва.

„БОЕЦ се доказахме като една от организациите, които не правят компромис. Към момента сме около 30 човека и имаме структури в различни градове в страната. Това е важно и трябва да го правим“, подчерта Георги Георгиев.

По неговите думи българите приемат всичко, което се случва в страната, без да реагират, което е тежкият проблем.

Лидерът на БОЕЦ се обяви за обединение, понеже всеки в момента водил сам битките си.

„Доказано е, че през партии и избори не става. Те само легитимират властта на мафията. Остава гражданското общество да се вдигне на революция, бунт, въстание, както искате го наречете“, посочи той.

Той каза, че ролята на прокуратурата е да оневинява своите господари, като образува срещу тях негодни проверки. Според него не винаги всички са лоялни на мафията и може да дойде момент, в който тя да се разпука.

„Опитваме се да катализираме процесите на противоборство в тези среди. Това е единственото възможно, което можем да направим“, посочи лидерът на БОЕЦ и се закани тази проверка да стигне докрай.

Георги Геоегиев обясни и че е започнала подписка с искането за отстраняване на Цацаров от поста главен прокурор. Той разказа и за полицейски натиск над сина му.