Галина – отвлечена, групово изнасилвана и държана в плен, написа сърцераздирателно писмо до Борисов

Българката Галина Лачева, която е английски филолог, написа отворено писмо до премиера Бойко Борисов, в което описа ужасите, които е преживяла малко преди да стане на 25 години.

Тя се описа като „една оцеляла от насилие жена, след отвличане, групово изнасилване и плен“.

„Бях отвлечена. Изнасилвана и на практика ми бе отнета свободата. Имаше планове да ме направят проститутка. Всичко се случи точно преди да навърша 25 години, което бе преди около 20 години“, така Галина започва разказа си в сутрешния блок на Нова телевизия.

Жената уточни, че всичко се е развило в рамките на буквално 24-часа.

„Насилниците ми бяха четирима. От улицата ме завлякоха в едно такси, а самият шофьор не ми повярва, че това е отвличане. Излъгаха го, че съм пияна и той повярва на тях. После ме замъкнаха в един апартамент. Цял ден ме изнасилваха. Дори се наговаряха, че всички трябва да минат през мен, че ако ми се случи нещо всички да са виновни. После започнаха да коментират как ще ме изведат в чужбина и ще ме направят проститутка. За да се спася скочих от високо“, спомня си тя.

По думите й е имала много операции, на които дори не помни броя. А в следствие на многото физически травми сега единият й крак е по-къс, тъй като е чупен неколкократно.

Галина уточни, че двама от насилниците й са избягали по-късно от ареста, а другите били наказани.

Източник: БЛИЦ