„Галъп“: БСП изпреварва ГЕРБ. Корнелия Нинова бие Бойко Борисов по рейтинг

Ново проучване на „Галъп“ показва, че ако изборите бяха днес, в парламента влизат 6 партии. БСП вече води на ГЕРБ, а Корнелия Нинова изпреварва по рейтинг Бойко Борисов.

Спрямо новите проучвания БСП би спечелила предсрочните парламентарни избори с 28,7%, а ГЕРБ става втора политическа сила с 27,6%. Разликата между двете партии е около 1%, което говори за равенство на силите. Обаче БСП преди месец изоставаше от ГЕРБ с около 2%, спрямо прогнозните данни на „Галъп“.

На трето място твърдо остават Обединените патриоти с 11,9%, а на четвърто ДПС с 8,2%. Партията на аптекарския бос Веселин Марешки се нарежда на пета позиция със 7,7%, а Реформаторският блок успява да влезе в парламента, като шеста партия с 4,3%.

Тези, които според проучванията няма да влязат са „Да, България“ с 2%, АБВ с 1,9% и ДСБ с 1,6%.

Българският президент Румен Радев е безспорен лидер по рейтинг, като той е почти недостижим с 41,7% рейтинг. След него се нарежда лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов с 26,1%, Корнелия Нинова с 24,9% и Бойко Борисов с 24,6%. Аптекарският бос Веселин Марешки се ползва с 18,4% доверие.

Това, което се забелязва, че доверието към Бойко Борисов се срива, а това на Красимир Каракачанов и Корнелия Нинова расте.