Ген. Атанасов: В държавата ежегодно се крадат по 10 млрд. лева, а Бойко се прави на Робин Худ

Пропагандната машина на властта има задача да рисува образа на Бойко Борисов като съвременния Робин Худ.

Този, който раздава справедливост и разбира се винаги предходните управляващи, са виновни.

Това каза в „Тази сутрин“ по бТВ лидерът на ДСБ ген. Атанас Атанасов, който е и бивш шеф на Национална служба „Сигурност”.

„По време на президентската кампания бяхме изчислили, че в Борисовата държава ежегодно се крадат около 10 млрд. лева. Сега щели да върнат 1 млрд. лева. Как ще стане това като са в офшорки?“, попита той.

„Трябва да бъде фиксирано общественото внимание върху тези процеси, за да не виждаме как отдолу под масата Борисов раздава порции на година по около 10 млрд. лева на своите приятели. Поканете министърът на икономиката, който дълги години беше шеф на Агенцията по приватизация“, призова генералът, цитиран от флагман.бг.
„Къде бяха институциите? Защо не са реагирали през годините, а сега преди изборите ни прожектират филма за съвременния Робин Худ и Цацаров? Всичко е пропаганда. Нищо няма да излезе от тези дела“, коментира той.

„Докато си плащаха, тези приватизатори бяха добри. Институциите в България са окупирани от ГЕРБерската номенклатура. Некадърни хора не знаят за какво са назначени, но са наясно, че трябва да си затварят очите, когато се разпределят порциите. Назначават се хора, за да изпълняват политически поръчки“, добави лидерът на ДСБ.

Няма нито един ГЕРБ-ер от номенклатурата, участник в това раздаване на поциите под масата, който да е бил прибран на топло, подчерта той.

Източник: Petel.bg