Ген. Решетников: САЩ започнаха кампания „Руски шпиони в България“

„Американците започнаха кампания „Руски шпиони в България“.

Уверен съм, че акцията на българските власти изцяло ги дискредитира в очите на българския народ. Нападките срещу хора, които почитат традициите и историята, жертвите, дадени от Русия при създаването на българската държава, могат само да навредят на България“.

Това коментира ген. Леонид Решетников, бивш шеф на Информационно-аналитичния отдел на Службата за външно разузнаване на Русия, съобщава бТВ.

Информация за бившия шеф на Информационно-аналитичния отдел на Службата за външно разузнаване на Русия – Леонид Решетников – това е била основната тема по време на разпита на бившия главен редактор на вестник „Дума“ – Юрий Борисов.

По думите на Юрий Борисов – движение „Русофили“, където той е секретар, е следено отдавна. Той определи разпита по разследването за шпионаж като опит за сплашване.

„През цялото време това беше – Решетников, давали ли сте му информация, какво е финансирал”, обясни за разпита Юрий Борисов.

Според него движение „Русофили“ разполага с информация само за себе си и това, което прави. А финансирането е само от дарения.

„Ние имахме само един проект за учебни помагала и там имаше скромно финансиране от руска държавна организация”, посочи още Юрий Борисов.

Източник: glasove.com