Ген. Румен Радев тръгва на война срещу химическите следи

Има ли химически следи в небето?
Колаж: Bultimes.bg

Ген. Румен Радев при посещението си във Варна увери привържениците си и хората, които бяха дошли да го видят, че ако химическите следи в небето продължават, ще трябва да се направи проверка, и в случай, че се установят нередности, ще се вземат мерки.

При посещението си във Варна ген. Румен Радев беше запитан от граждани какво знае за химическите следи в небето, които се оставят от самолетите. След което той отговори, че не му е известно да има химически следи в небето от самолетите, но ако се установят такива, ще се вземат мерки.

„Ако има такова нещо ще вземем мерки, но до момента не ми е известно да има такова нещо, като целенасочено, съзнателно пръскане“, каза кандидатът за президент ген. Румен Радев.

Той все пак увери гражданите, че ако опасенията им за естеството на химическите следи се засили, ще може да се организира проверка.

„Ако опасенията за кемтрейлс (химическите следи) се засилят сред населението, то можем да организираме една проверка“, допълни ген. Румен Радев.

Химическите следи, които се оставят от някои самолети се водят за конспиративни теории. Те са наричани още кемтрейлс , от англ. chemtrails, което в превод е химически следи. Има различни конспиративни теории за какво се използват те и каква е тяхната цел. Всички обаче теории са категорични, че целите на тези пръскания с химически следи са дълбоко пазени в тайна от обществеността.

Конспиративните теории за химическите следи не са приети от научната общност, която поддържа твърдението си, че съществуват само кондензационни следи, които са наричани още контрейлс от английски.

Химическите следи, като средство за манипулиране на климата

Съществува конспиративна теория, според която химическите следи оставяни в небето служат, като климатично оръжие за манипулирането на климата. В тази теория се намесва и ХААРП (HAARP – High Frequency Active Auroral Research Program) или Програма за високочестотни активни изследвания на полярното сияние. Това е съоръжение построено в Аляска и служи за изледване на йоносферата, но според конспиративните теории е предназначено за манипулирането на климата, създаването на земетресения, че дори и за контрол над съзнанието на хората.

Според бившият директор на ХААРП Бернард Ийстлунд това е супер оръжие, което е обяснил по елементарен начин как работи.

Ако поставим в микровълнова печка чаша със студена вода и тя след секунди, ще заври бурно. При ХААРП е възможно на този принцип със студената вода в микровълновата печка, да се направи от малка буря, цял ураган. Но това не е всичко, защото този ураган може да се и насочва във всякаква посока.

Бернард Ийстлунд обяснява и за химическите следи оставяни от самолетите, като според него те разпръскват специални смеси от барий, стронций и наноалуминий, за да работи съоръжението ХААРП. Чрез него те правят атмосферата много по-електропроводима, а самите химически следи изграждат огледални рефлектори, в които вълните отскачат, като топки за билярд обратно към земята. По този начин могат да се разлюляват земните пластове и да се предизвикват земетресения на различни места на планетата. Много свидетели описват странни розово-лилави облаци преди земетресение, което според тази теория се дължи на ХААРП.

Какво представляват химическите следи сме длъжни да разберем и дано ген. Румен Радев си удържи на думата, и да съдейства за назначаването на проверка, която да изясни пред обществото естеството на тези химически следи. Друг е въпросът дали самата проверка, ще е истинска или ще е колкото да покаже на хората, че няма нищо обезпокоително в небето.