Ген. Шивиков: Циганските гета са оголен нерв, политиците са виновни

Българите сме изключително толерантен народ.

Проблемите обаче в циганските гета са много големи. Това е един оголен нерв.

Циганските произволия трябва да се спрат. Тяхната природа и тяхното чувство за безнаказаност им дават основание да пребият военен, който е изпълнявал служебния си дълг. Това каза пред bTV бившият командир на 61-ва Стрямска механизирана ген. Димитър Шивиков.

Цялата политическа класа е виновна за това, защово всички използват циганите за купуване на гласове, добави той.

Познавам командосът Димов. Поддържам връзка със семейството му и знам, че операцията вчера е преминала успешно. Ние парашутистите сме малко по-особени. Това е причината да призова всички мои бивши и настоящи колеги да протестираме във Войводиново. Призивът не е само към парашутистите, а към всички – българи, цигани, арменци. Няма седмица без пострадало българско семейство от набези на престъпници от всякакъв етнос. С този протест искаме да покажем на семейството на Димов, че не са сами, защото тях ги е страх. Искаме да покажем и на полицията, че сме с тях, разкри той.

Никой не е защитен от такова нападение. По форумите чета глупости как командос е бил пребит от двама млади цигани. Побоят е бил много тежък. Димов не е искал да спори с тях. Ударили са го в тила и той паднал, след което са започнали да го ритат в главата. Добре, че една баба е намерила сила и го е спасила. Сега всички цигани страдат заради постъпката на тези двамата. Това нападение се дължи на ниския праг на образованост, посочи ген. Шивиков.

Източник: Фрог нюз