Генерал Макгрегър: Руснаците просто ще преминат през цяла Украйна с ракетен огън

Въоръжавайки Украйна през последните години, САЩ ясно разчитаха на други действия на въоръжените сили на Украйна в конфликта с руските войски.

За това говори Дъглас Макгрегър, бивш военен съветник на ръководителя на военното ведомство на САЩ по време на президентството на Тръмп.

„Призовахме украинците да умират в по-голям брой. Казахме на правителството им, че ще ги подкрепим. И ние им изпратихме огромна помощ и ги отказахме от преговори с руснаците“, каза американският военен.

В резултат на това въоръжените сили на Украйна преживяват „пълен Армагедон“ в Донбас. В същото време Западът не успява да въвлече Русия във война, която да обезкърви Руската федерация, това не се случва. Идеята на Украйна, според Вашингтон, е да превърне западната част на тази страна в аналог на Афганистан за руснаците.

„Но Западна Украйна не е Афганистан. Това е открита местност и няма планини, пещери, места за скриване. Руските войски могат просто да прочесат цялата тази област с ракетен огън и артилерия“, подчерта Макгрегър.

Бившият съветник също така посочи грешките на Запада в това, че доставката на оръжие на украинците уж трябва да доведе до „деградация“ на Русия и падането на съществуващото правителство. Междувременно няма признаци за отстраняване на Путин от президентския пост.

„Сега Путин е по-популярен от всякога. Всеки, който се опита да го премахне, всъщност ще се самоубие“, заключи той.

Източник: БЛИЦ