Генерал Решетников: Радев измени на Русия и застана на страната на НАТО

„Новият президент на България Румен Радев, едва встъпил на длъжността държавен лидер, промени своите проруски възгледи от времето на президентската кампания с друга позиция. На първата си пресконференция Радев увери, че той е натовски генерал, който не споделя позицията за дружба с Москва.“

Това каза генералът в оставка от Службата за външно разузнаване Леонид Решетников, съобщава руското електронно издание „Царьград“, цитирано от Агенция „Фокус“.

Генерал Решетников определи българския народ, като „народ-страдалец“ и допълни, че всички българи искат най-после да има промени, но не ги получават. Той обвини за злата ни участ политиците, които не са способни да извадят страната от блатото.

Според него Русия също има вина за състоянието на страната ни, понеже се е изтеглила преди време от Балканите и буквално ни е подарила на американците.

„Вакуумът образувал се след изтеглянето на Русия от България и Балканите като цяло, от Сърбия и т. н., когато си тръгнахме, този вакуум бе запълнен от американците с техни довереници“, казва Леонид Решетников.

Той е дълбоко убеден, че българският народ е свързан с Русия и настоява за сътрудничество между двете страни.