Георги Харизанов: ГЕРБ ще спечели следващите избори, догодина ще има много лични нападки в политиката

Лични нападки в много изнервена политическа обстановка.

Това очаква Георги Харизанов, изпълнителен директор на телевизия „Европа“, член на ГЕРБ и на Института за дясна политика.

Най-вероятно изборите ще раздикализират ситуацията, а предизборната битка ще е неприятна, прогнозира той в интервю за радио „Фокус“.

ГЕРБ ще спечели предстоящите избори, поне към момента така изглежда, смята Харизанов. Относно ситуацията с коронавируса анализаторът каза:

„Много десни политици бяха за локдаун, което аз искрено не разбирам. Аз продължавам да не приемам и никога няма да подкрепя затварянето на частен бизнес, независимо от това коя партия го е приела. Така че следващите месеци ще продължат да са така и най-вероятно ни чака кална и неприятна предизборна кампания, но може би това е новото нормално“.

Георги Харизанов допълни, че непривично откритото интервю, което Бойко Борисов дава за западна медия, показва, че той няма комплекси да коментира темата със снимките от спалнята му. Това интервю не затваря темата с компроматите, тя тепърва ще бъде основна особено във фазата на изборите, в крайна сметка това е функцията на компроматите – да изместят фокуса, каза Георги Харизанов.

Източник: Petel.bg