Георги Харизанов: Президентът няма как да спечели битката с Борисов

Всеки един, който работи в частния сектор, има способностите и знанията да пробие някоя държавна институция.

Просто истината е такава, че в частния сектор работят по-добрите и по-кадърните, докато най-добрите не работят за държавата.

Така обясни пробива в НАП политическият анализатор Георги Харизанов в предаването “Лице в лице“ по bTV.

По думите му НАП върши добре своята работа по отношение на приходната част, но по отношение на киберсигурността си трябва да вложи повече усилия.

Той заяви още, че оттеглянето на Цветан ЦветановЦветан Цветанов
Цветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа
от ГЕРБ е било най-голямото политическо събитие за този сезон, а не смяната на министри от кабинета и добави, че Бойко Борисов ще продължи да властва над политическата система у нас.

На въпрос относно местните избори Харизанов изрази мнение, че едва ли ще има някаква сериозна изненада на тях.

Попитан накрая дали битката между президента Радев и ГЕРБ ще продължи и наесен, политическият анализатор отвърна, че държавният глава няма как да спечели битката с премиера Борисов, тъй като не разполага с нужните ресурси.

,,Ако трябва да обясним хакерската атака срещу НАП с Бръснача на Окам, следва да кажем, че няма никаква конспирация, а най-простото обяснение вероятно е и най-вярното. Но от друга страна, ако все пак търсим конспиративната теория, е възможно властта да си прави сметката, за да се усвояват няколко стотици милиони за укрепване на киберсигурността. Но провалът си е провал“, коментира атаката срещу приходната агенция и другият политически анализатор в студиото Ивайло Нойзи Цветков.

Според него проблемът на властта днес е, че липсват основни познания за това как трябва да се управлява една държава.

Източник: Petel.bg