Георги Марков: Борисов ще се върне на бял кон след 8 месеца

Бившият депутат от ГЕРБ Георги Марков даде максимум 8 месеца на правителство на партията на шоумена Слави Трифонов „Има такъв народ“.

„Приятелят Орбан чака 8 години комунистите да съсипят страната, за да се върне на бял кон.

Тия ще я съсипят за 8 месеца и ще се върнеш отново, защото други спасители няма“, казал той на Борисов след изборите.

Бившият депутат от ГЕРБ Георги Марков даде максимум 8 месеца на правителство на партията на шоумена Слави Трифонов „Има такъв народ“. „Приятел, Орбан чака 8 години комунистите да съсипят страната, за да се върне на бял кон. Тия ще я съсипят за 8 месеца и ще се върнеш отново, защото други спасители няма“, казал той на Борисов след изборите.

Марков, който е и бивш конституционен съдия и бивш седесар, няколко пъти повтори пред БНТ, че за трети път победени ще управляват страната и „ще ни вкарат в национална катастрофа“. Според него вече спасителите са свършили и Борисов е последният. Сега ще бъдем притиснати да клекнем на Северна Македония, да се откажем от мама и татко, да се лишим от Коледа, прогнозира Марков. „Сега в парламента всички ще са красиви като Ален Делон, а Майчето е като Шарън Стоун“, иронизира той протестиращите срещу Борисов, че са „умни и красиви“.

Следващото правителство ще е на „Има такъв народ“ и то ще получи подкрепата на всички депутати, прогнозира преди това математикът и шеф на „Информационно обслужване“ Михаил Константинов. По думите му в момента е меко казано крайно безотговорно да се отива към нови избори и „не ни трябва да се дърляме вътре“ на фона на финансовата криза. „Когато във Великобритания има война, там няма опозиция“, даде пример той.

БСП и ДПС вече обявиха, че ще подкрепят правителство на партията на Слави Трифонов. А Бойко Борисов обеща 10 дежурни депутати.

Колкото до изборите, Константинов каза, че на тези е имало 4 пъти повече работа отколкото на предишните. Според него нашият изборен процес не е по-лош от средноевропейския. 27% от хората са гласували машинно, колкото и преди 2 години на европейските избори. Константинов смята, че премахването на хартиените бюлетини би било изключително опасно. Това в случая например би довело до касиране на изборите във Велико Търново, където ЦИК отмени машинното гласуване заради софтуерен проблем. Друго съображение за запазването на хартиените бюлетини е, че „300 хиляди българи не са пипвали компютър. 300 хиляди не са пипали банкомат. Всеки от тези хора или ще си обърка гласа, или няма да го пусне“, обобщи Константинов.

Източник: Гласове