Георги Вълев от бандата „Килърите“ съди затвора, иска по 50 лв. на ден за липса на свеж въздух

Осъденият на доживотен затвор без право на замяна бизнесмен Георги Вълев от бандата „Килърите“ съди затвора в Бургас.

Той иска по 50 лв. на ден за престоя му от май до август 2015 година, защото отворите за свеж въздух в спалното помещение не били отворени, заради което получил здравословни проблеми.

Общата сума, която настоява да получи е 5 300 лв., научи Фрог нюз от източници в съдебната палата.

Във връзка с това дело, тази седмица Георги  Вълев бе докаран в сградата на ВАС от ловешкия затвор в столицата. Той бе съпроводен с тежко въоръжени мъже. При слизането му от специален бус, жандармеристи блокираха булеварда. Вълев бе пазен буквално като терорист. Както Фрог писа преди месец, в МВР са постъпили сигнали, че опасната банда „Килърите“ готви нови покушения и  бягство. Същите крути мерки са предприети и към лидера на престъпната организация Петър Стоянов-Сумиста, който е завел десетки дела на хората, пратили го в затвора-свидетели, съдии, прокурори и полицаи.

Паричният иск на Георги Вълев към затворническата администрация е отхвърлен на две инстанции. Това са административният съд в Бургас и ВАС. Магистратите са се мотивирали с факта, че въпросните отвори не са за обезпечаване на свеж въздух, а само за контрол и наблюдение на затворниците. Вълев, обаче останал недоволен от решението на съдиите и сега иска друг съдебен състав на ВАС да отмени решението.

Източник: Фрог нюз