ГЕРБ: Държанието на Радев е като на „кибик“ – стои, ругае и нищо не може да измисли

Има ли предизборно пренареждане и прави ли президентът Румен Радев нова партия.

Това коментираха в студиото на сутрешния блок на Bulgaria ON AIR депутатът от ГЕРБ Маноил Манев и колегата му от БСП Александър Симов.

Причината за пререканията бе отчета на държавния глава, който той направи в понеделник.

„Нали знаете какво означава думата кибик. Това видях аз. Държанието на президента в понеделник беше точно такова – стои, ругае и нищо не може да измисли“, заяви Манев.

„Ролята на държавния глава не е да стои и с чавки да отбелязва това направих. От президента се очаква да си свърши ролята по Конституция“, отговори Симов.

„Твърде театрално реагирате на казаното от мен“, обърна се след това той към Манев, а депутатът от ГЕРБ му отговори: „Защо да е театрално, просто е емоционално“.

„Пет години България имаше едно плюшено меченце, изваждаха го, после пак го прибираха в нафталина. А сега България има президент“, добави Александър Симов.

„Сегашният президент направи нещо страхотно – направи си партия с указ. За първи път се случва това“, каза Маноил Манев.

Спорът между двамата нарасна и се стигна и до обиди. Симов нарече Манев черна станция, а той му отговори: „Ако още веднъж ме обидите, това няма да е добре“.

Източник: Епицентър.бг